Atelier Karmozijn

EXPOSITIE ADRI WOLTERS

In het prachtige oude dieppand uit 1716  in Noordbroek waar de Galerie van Mark Witteveen is gevestigd exposeert Adri Wolters, kunstenaar uit ditzelfde dorp haar schilderijen en tekeningen.

Het werk is gemaakt in de afgelopen twee-en-half jaar. In deze periode is zij buiten gaan schilderen en tekenen. Haar werk heeft hiermee een andere uitstraling gekregen, die misschien het beste valt te omschrijven als kwetsbare schoonheid. De onderwerpen hebben een eigen verstilde sfeer, of het nu gaat om een landschap, portret, een interieur, een pleintje buiten of een borg.

In de intieme setting van de kleine  galerie in Noordbroek komt dit werk goed tot haar recht.

 

 

 

 

“KARMOZIJN VERNIEUWD”

poster-adri

Zoals trouwe bezoekers van deze website hebben kunnen vaststellen is er al enige tijd niet aan de site gewerkt.
Bij deze is dat veranderd.

De vernieuwing is inmiddels ver gevorderd:  het gebouw, de tuin en de lesruimte zijn toegankelijk en werkbaar.  Karmozijn is in deze omgeving ingeburgerd geraakt. Daardoor is er volop gelegenheid om cursussen en workshop’s te volgen.

Behalve de reguliere cursussen (zie agenda) hebben we onze activiteiten verruimd.
Deze zomer staan de volgende nieuwe en bestaande activiteiten op het programma:

Nieuw

*Zomeractiviteit stads -en dorpsgezichten
met als onderwerp het schilderen van stads -en dorpsgezichten en gebouwen. Deze activiteit vindt plaats naast de normale buitenschilderlessen in juni en augustus.

*Tekenen in het museum
Onder begeleiding tekenen en schetsen in musea. Denk daarbij aan vlotte schetsen en composities leren maken van bestaande kunstwerken. Dit om inzicht te krijgen in de opbouw van de vlakverdeling en ontwerp van het werk van bekende kunstenaars.

*Tuintekenen en kleuren in de tuin van Karmozijn

Iinsekten Maria Sn de tuin van Karmozijn is er veel natuur waar te nemen: niet alleen planten en struiken, maar ook vogels, stenen, takjes en insecten. Denk hierbij aan het fijne werk van Maria Sibilla Merian (17e eeuw). De microkosmos van de tuin als inspiratie. Materialen zijn beperkt tot potlood, kleurpotlood en een schetsboekje. Dit betreft een workshop van een dag in juni.

* basiscursus kunstzinnige vorming:
waarin begrepen praktisch werk zoals schilderen en tekenen en theoretische onderbouwing door kunstbeschouwing en -geschiedenis. Start: september 2016

Voor de bestaande  en  nieuwe cursussen in het seizoen 2016-2017 is de informatie te vinden in de bijgesloten PDF hier te downloaden
vanaf vrijdag 6 mei 2016. Dan tevens te vinden in de agenda.


Verhuizing naar de Schoolstraat
Atelier Karmozijn is verhuisd. Veertien jaar geleden is het atelier gestart in de oude basisschool, de Zuiderschool, aan de Markt in Noordbroek en nu, sinds januari 2015, is haar nieuwe onderkomen het voormalige kleuterschooltje aan de Schoolstraat.  Hier vinden nu de schilder- en tekenlessen en workshops plaats.

atelier aan de Schoolstraat in Noordbroek

Omdat de verbouwing nog niet helemaal klaar is hebben we  weinig tijd gehad om de site te optimaliseren, we doen ons best om alle functies te laten werken, zoals de agenda, de nieuwsbrief en de verkooppagina van materialen.


Voor informatie, opgave en bestellingen kunt u ook gebruik maken van het e-mailadres:  info@atelierkarmozijn.nl

detailschaiveklabbe
aquarelpotlood – detail “Schaive Klabbe”, Muntendam, Adri 2014

BUITENSCHILDEREN

In samenwerking met molen de Noordstar organiseren we in de na-zomer 2015 schilder-dagen in de buitengebieden van Noordbroek.

intekenen
Je kunt per dag intekenen. Iedereen die belangstelling heeft kan deelnemen. Een dag gaat door bij minimaal 6 personen.
Meer informatie volgt.

buitenschilderen: "zicht op de Noordstar", acryl op mdf, maat 15x40 (Adri 2013) “zicht op de Noordstar“, acryl op mdf, maat 15×40 (Adri 2013)

atelier voor lessen in tekenen en schilderen